animatie

Leskist Ruimte-voor-de-Rivier Voortgezet Onderwijs bijna klaar voor lancering

Het is een gereedschap, vervanging van een excursie, dat gedeeltelijk buiten maar wel op school wordt ingezet. Samen met het verhaal van de docent en het eigen lesboek vormt dit een geheel.

Voordat de leskistenset Ruimte-voor-de-Rivier in november 2015 wordt gelanceerd door Edubedrijf, is hij door tientallen middelbare scholieren uitgetest. “Het is een leuke en toch leerzame manier om lekker buiten aan de slag te gaan met een onderwerp dat verplichte stof is in de bovenbouw,” aldus J. van Mourik, docent CSG Prins Maurits Middelharnis.

Belevenisonderwijs is ruim 4 jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de leskisten, voordat Edubedrijf is betrokken voor productie en marketing van dit educatieve product. De productie van de leskistenset, waarin met piepschuimblokjes diverse soorten rivieren worden nagebouwd en nat getest, wordt verzorgd door Zeeuwse zorgaanbieder ‘De Vrije Bij’.

Tijdens de jaarlijkse KNAG-dag zal het model geïntroduceerd worden bij Aardrijkskundedocenten uit heel Nederland. Waarna de leskisten landelijk op de markt worden gezet om te worden verkocht aan middelbare scholen.

Kent of bent u iemand die interesse heeft in de leskist? Neem dan contact op met Paulien.

Paulien van ’t Westeinde