animatie

Overzichtelijk en simpel projecten managen

“Je kunt het beste op het Bellinkplein parkeren”, adviseert Patricia ons. Ik rijd met mijn bus het smalle doodlopende straatje in. Een senior citizen met rollator blijft angstig staan. Ik knik haar geruststellend toe. Ruimte zat, we kunnen elkaar best zonder problemen passeren. Ze lijkt niet overtuigd en blijft stokstijf staan tot ik voorbij ben.

Sander en ik gaan ZigZag Zakenvrouw Patricia van den Berge opnemen. Dat doen we bij interactieve softwareontwikkelaar Epesi. En dat zit in een prachtig monumentenpand in de Kuiperspoort in Middelburg. Sander belt ze vanaf de parkeerplek op het Bellinkplein waar we precies moeten zijn. We zien achter een raam op de tweede verdieping een handje zwaaien. Oei, geen lift. Hijgend sjouwen we onze spullen over de met glas omklede buitentrap naar boven. Hmm, toch eens iets doen aan die conditie. Maar de klim is zeker de moeite waard. Wat een waanzinnige ruimte. Immense houten balken, veel licht, strakke inrichting. “Zoiets moeten we wij ook hebben”, zucht Sander verlangend.

Epesi ontwikkelt voor Patricia een tool om haar modulaire bouwprojecten mee te managen. “Omdat de bestaande programma’s veel te ingewikkeld zijn en ik behoefte had aan een overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en simpel managementtool”, licht ze toe. Ze heeft dus niet alleen een modulair bouwsysteem bedacht, maar ook een systeem om het bouwproject te managen. En by-the-way, dit zit zo goed in elkaar dat het in feite in iedere sector gebruikt kan worden. Slimme veelzijdige dame, die Patricia. Geen wonder dat ze geselecteerd is door Stichting ZigZag.

Mary Remijnse | Storyteller