animatie

Van businessplan naar strategie: met de coach aan de slag!

Wat doe je als je businessplan klaar hebt en ook al financiën hebt kunnen aanboren? Dan moet je aan de slag! De overtuigingskracht die je eerst hebt ingezet om je plan te presenteren moet nu omgezet worden naar concrete uitvoering. En dat betekent een andere aanpak. Van businessplan naar business-strategie. Maar hoe doe je dat? Met die vraag is Patricia van den Berge van Paras Concepts via ZigZagZoekt in contact gekomen met Scarlett Kwekkeboom-Janse. Patricia heeft een aantal modulaire concepten ontwikkeld in de bouw, waarmee men montabel kan bouwen en flexibel kan inrichten naar de vraag van de gebruiker.

Patricia en coach Scarlett hadden snel een klik. Kritische vragen ontvangen waar je goed en bewust mee omgaat. Vragen zoals: “Wat is nu zo uniek aan jouw concept en waarom zouden mensen met jou mee moeten doen?”

Allereerst denk je dat die vragen makkelijk zijn te beantwoorden, want het staat tenslotte in je businessplan. Maar je vergeet dat je nu niet een financier moet overtuigen, maar iemand die het voor jou gaat uitvoeren/afnemen. Heldere afspraken maken, goede inkoop, duidelijk aangeven met wie je wel/niet werkt zijn toch belangrijke aspecten. En daarnaast moet je “doorrollen. Vragen als “wie, waar en wanneer ga je nog meer benaderen”. Dankzij die vragen is er een strategisch plan opgezet met lijnen wie belangrijk zijn om mijn concepten op de markt te krijgen.

Er zijn inmiddels twee sessies geweest tussen Patricia en Scarlett. De volgende gaat over “deuren openen”.

Patricia van den Berge, Paras Concepts