animatie
Portretfoto
 • NAAM: Maaike Basting
 • BEDRIJF: Camping Zonneweelde
 • SOORT BEDRIJF: Recreatiebedrijf.
 • ONDERNEMER SINDS: 1999
 • COACH: Scarlett Kwekkeboom

Onderneemster: Maaike Basting

We hebben afgelopen week de gunning gekregen om onze droom van strandslaaphuisjes te mogen verwezenlijken in 2016 op het strand van Nieuwvliet Bad. Een bijzondere aanvulling op ons huidige aanbod. De markt verandert en zo ook de vraag en vakantiebeleving van onze gast. D.m.v. bijzondere overnachtingsmogelijkheden proberen we hierop in te spelen en ons bedrijf toekomstgericht goed in de markt te positioneren. Tevens heb ik een aantal jaren terug het idee gehad om het huidige animatieaanbod op het bedrijf wat meer aan te laten sluiten bij de verwachting van onze gast, die naar Zeeland komt voor een strandbeleving. Kinderen dienen anno nu op een andere manier vermaakt te worden dan in de afgelopen decennia. Dat is de reden dat ik het concept Strandlab heb bedacht waar kinderen op een informatieve manier kunnen leren over zon, zee, strand, wind en water. We noemen dit edutainment. Samen met een typetje, Professor Zouterik, onderzoeken ze zaken als; waarom is de zee zout, waarom is het eb en vloed en hoe ziet een zandkorrel eruit onder een microscoop. De professor doet allerlei proefjes met de kids in het Strandlab of’ s ochtends strandjutten en daarna knutselen met de gevonden materialen. Haaientanden zoeken en bestuderen, van welke haai komt deze tand en hoe oud is die eigenlijk. Een kleine greep uit de activiteiten die worden georganiseerd. Dit Strandlab willen we graag de komende jaren uitbreiden en is ook toegankelijk voor onze gasten die straks in de strandslaaphuisjes verblijven. Diverse activiteiten zullen ook op het strand worden gedaan zodat ook deze kids van het animatieprogramma kunnen genieten. Door middel van onze App kunnen ze de activiteiten op afstand volgen en zich er voor aanmelden. Tevens is het de bedoeling om een website te maken waar deze proefjes gebundeld worden zodat de kinderen thuis op deze manier verder kunnen gaan met het ontdekken!

Een hele andere invullen van strandbeleving die op een bijzondere manier zal moeten bijdragen aan een totaal beleving van onze prachtige streek. De kinderen en hun ouders zullen op een actieve manier iets leren over het leven aan het strand.

icoon
01-09-2015

startdatum deelname

icoon
18-03-2015

interview

 1. In welke fase zit je hiermee?
  We zitten met het Strandlab in de test fase, we hebben dit vorig jaar geïntroduceerd om af te tasten wat wel en wat niet aanslaat. Dit jaar breiden we het weer iets meer uit. Het is de bedoeling dat we het Strandlab over een jaar of 23 definitief gaan vestigen in ons nieuwe centrum gebouw die in onze toekomstvisie staat beschreven. De huisjes worden in 2016 geplaatst. Het ontwerp is uniek en heb een sfeerplaatje bijgevoegd. Het unieke aan dit concept is dat er zowel duinbeleving als strandbeleving is door de 2 terrassen vóór en achter. Door ze geschakeld neer te zetten bied het bijzonder veel privacy. Naar ons idee een strandslaaphuisje 3.0, die in alle opzichten anders is dan het huidige aanbod van nu langs de gehele kustlijn van Nederland.
 2. Op welk gebied zou je gecoacht willen worden bij je groeiambitie?
  Ik zou graag gecoacht willen worden op het gebied van Marketing, om te zien hoe we deze concepten beide goed kunnen vermarkten en ons zichtbaar kunnen maken dat we een onderscheidend product hebben. In de transparante wereld van Google ligt de wereld open voor iedereen en is het productaanbod enorm groot. Maar door jezelf te onderscheiden kun je iets toevoegen aan je product, maar deze moet dan wel zichtbaar zijn. Uiteraard is dit in een notendop mijn idee. Echter is het heel breed, maar kan hier slechts een samenvatting weergeven.

icoon

nieuwsberichten