animatie
Portretfoto
 • NAAM: Marianne Drijdijk
 • BEDRIJF: Zeeuwse Zorgtuinen
 • SOORT BEDRIJF: Woon-zorg. Kleinschalige locatie voor mensen met een verstandelijke beperking.
 • ONDERNEMER SINDS: 2014
 • COACH: Jolijn Reinhoudt

Onderneemster: Marianne Drijdijk

Momenteel is de Zeeuwse Zorgtuinen bezig met de opzet en inrichting van een eerste kleinschalige woon-zorg locatie in Borssele: De BoerenTuin. De Zeeuwse Zorgtuinen gaan continue 24-uurs zorg op maat bieden voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor hun betekent goede zorg, maatwerk en persoonlijke aandacht waardoor cliënten zich gewaardeerd en op hun gemak voelen.

Ook met bepaalde technieken en hulpmiddelen willen we hierop inspelen om het comfort/gemak voor de cliënt te vergroten. We denken hierbij aan de ontwikkeling van een speciale WC-bril voor één of meerdere cliënten zodat ze zelfstandig naar het toilet kunnen, zonder hulp en/of ongemakken. Deze brillen zijn standaard niet beschikbaar. Een kleine verkenning geeft aan dat een soort ‘verkleiner’ zoals die voor kleine kinderen wordt gebruikt om te leren plassen, in een grote versie hiervoor geschikt zou kunnen zijn. Een techniek om deze in kleine en betaalbare versie te vervaardigen is 3D. Ook dat biedt mogelijkheden voor aanpassingen per cliënt.

Vernieuwend: kleinschalig woon/zorg in combinatie met dagbesteding. Dat is bij alle woon/zorgcomplexen de laatste jaren verdwenen.

icoon
01-06-2015

startdatum deelname

icoon
18-03-2015

interview

 1. In welke fase zit je hiermee?
  Ideefase gepasseerd. Nu bezig met concreet onderzoek naar mogelijkheden, partijen, kosten, aanpassingen etc. Hier kunnen we goed hulp bij gebruiken.
 2. Op welk gebied zou je gecoacht willen worden bij je groeiambitie?
  Wij zijn ervaren mensen in de zorg en weten wat er nodig is in het belang van de klant. Dit is totaal nieuw. Graag hulp bij verder onderzoek naar mogelijkheden, bedrijven voor de uitvoering.

icoon

nieuwsberichten

Komt niet voor in een nieuwsbericht.