animatie
Portretfoto

Onderneemster: Nel Verhoeven

Mijn vak is het leukste vak dat bestaat

Vanuit haar prachtig nieuwe kantoor -een omgebouwde schuur – is Nel Verhoeven sinds kort aan de slag gegaan als ondernemer. Ze heeft het roer helemaal omgegooid en zin in de toekomst. Van loondienst naar ondernemerschap, met de nadruk op balans.

‘Na jaren van heel veel werken zoek ik nu naar een mooi evenwicht tussen werken en ontspannen. Dit was ook het advies van mijn ZigZagZoekt coach Pernette. Mijn doel is om meer lummeltijd te creëren. Lekker met mijn kleinkinderen naar de vlindertuin, een taart bakken of..’, ze lacht, ‘walnoten kraken.’ Dat zal een hele omvangrijke zen-klus worden, gezien het grote aantal walnoten dat bij haar in de bomen hangt.

Nel omschrijft zichzelf als inspirerend onderzoeksconsultant. Als ze over haar business praat, gaan haar ogen stralen. ‘Ik ben heel nieuwsgierig, wil weten hoe zaken in elkaar zitten. Observeren, interviewen, analyseren, een antwoord geven op de vraag van de opdrachtgever, aanbevelingen doen…. Mijn vak is het leukste wat er is!’ Ze werkt in verschillende vormen: adviserend, uitvoerend en/of begeleidend. ‘Studenten begeleiden bij onderzoek vind ik fantastisch’, vertelt ze enthousiast, ‘en lezingen geven over mijn werk. Maar ook schrijven vind ik heerlijk.’ Nel schrijft namelijk ook boeken over haar vakgebied. Van haar debuutwerk ‘Wat is onderzoek’ zijn ruim 170.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

Een nieuw project is het opknappen van het logeerhuis, dat ook op het erf van de boerderij staat. ‘Dit wordt een plek waar in alle rust en stilte gewerkt kan worden aan onderzoek, een zogenaamde onderzoeksretraite,’ licht Nel toe. ‘Vanaf volgend jaar kunnen onderzoekers er terecht voor het verblijf, eventueel aangevuld met zaken als advies/begeleiding, beweging en maaltijden.’ Nu zitten er proefslapers in. Want ja, Nel doet natuurlijk ook onderzoek voor haar eigen bedrijf.

Klanten vinden Nel via haar grote netwerk, mond-tot-mond reclame, haar site in twee talen, testimonials, nieuwsbrieven, lezingen en via haar uitgever. ‘Voor de ZigZagZoekt onderneemsters is marktonderzoek vooral belangrijk als zij grote investeringen moeten doen. Daar wil ik ze graag bij adviseren of begeleiden. Want als je er al je spaarcentjes in stopt, wil je toch wel zeker weten of de markt op jouw product of dienst zit te wachten.’

icoon
01-11-2017

startdatum deelname

nieuwsberichten